כמעט כל הילדים נכנסים לתהליך יישור שיניים בהגיעם לגיל ההתבגרות. הטכנולוגיות המתקדמות  מאפשרות היום לטפל במגוון בעיות שפוגעות בתפקוד הרפואי של השיניים ובמראה החיצוני: שיניים לא ישרות, מרווחים בין השיניים, שיניים שמתקשות לבקוע בגלל לסת צרה, מנשך לא נכון, בעיות סגר ועוד.

את תחום האורתודנטיה בקליניקת סמייל מרכזת ד"ר חן ישראלי-טוביאס, מומחית לאורתודנטיה ומדריכת אורתודנטיה באוניברסיטת תל-אביב. מומחיותה של ד"ר חן ישראלי-טוביאס מאפשרת לה להתאים לכל מטופל את תכנית הטיפול האופטימאלית למבנה הלסת שלו ולמצב השיניים.

 

יישור שיניים באמצעות גשר

זוהי השיטה הפופולאריות ביותר ליישור שיניים ואכן נערים ונערות רבים חיו  תקופה מסוימת עם "קוביות" מתכת על השיניים. "הקוביות" מודבקות לכל שן ומחוברות ביניהן באמצעות חוט וגומיות. הגשר מפעיל לחץ איטי ועדין על השיניים וגורם להן לתפוס את המיקום. והכיוון הרצוי. בביקורים תקופתיים האורתודנטית בודקת את מצב השיניים והלסת, ומכוונת את כיווני הלחיצה והדחיפה של הגשר באמצעות שינויים קלים בגשר. יישור שיניים באמצעות גשר הוא תהליך איטי שדורש מהמטופל סבלנות והתמדה, אך תוצאותיו נשמרות לכל החיים. ברוב המקרים מבוצע היישור באמצעות טבעות וגשר מתכת שמודבק לשיניים בדבק מיוחד. אך במקרים מסוימים, בעיקר כאשר מדובר במטופלים שרוצים להסתיר את התהליך, ניתן להשתמש בסוגים אחרים של גשרים, שפחות בולטים לעין.

 

שיני חלב ומעקב אורתודנטי

את הגשר מרכיבים לאחר שכל שיני החלב או כמעט כל שיני החלב נפלו והתחלפו בשיני שורש. במקרים מסוימים יש צורך להתחיל בטיפול אורתודנטי לפני כן, למשל כששן חלב נופלת מוקדם מהצפוי, יש צורך להרכיב "שומר מקום", שהוא מתקן קטן שלא נותן לשיניי חלב הסמוכות לזוז ולתפוס את המקום המיועד לשן השורש. לעיתים, כשמדובר בלסת צרה מאוד שאין בה מספיק מקום לכל שיני שורש, חשוב להתחיל בתכנית טיפול מותאמת אישית מוקדם ככל האפשר על מנת להקל את תיקון המצב ולקצר את הדרך לחיוך המושלם.